NL EN

CERA-1 en CERA-2

CERA-2CERA-1

 

 
 

Nieuwbouw | Transformatie | Renovatie

De Barcol-Air ventilatie controlunit, type CERA, is een luchtbalansregeling voor gestapelde woningbouw (appartementen), waarbij de centrale warmteterugwinning plaatsvindt in de centrale WTW unit. Luchtbalans vindt plaats door de toevoerlucht naar de woning te meten en in balans met de retourlucht synchroon mee te laten regelen. Deze combinatie kan een EPC waarde van < 0,15 opleveren.

De unit neemt weinig ruimte in en is geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw, renovatie als transformatie projecten. De constructie van de unit is dusdanig dat deze vrij is van zowel filters alsmede een ventilator, hierdoor is het onderhoud in de woning tot een minimum beperkt.

De automatische en nauwkeurige CERA-regeling wordt aangestuurd door het meten van de CO2-concentratie per woning. Op basis van het Bouwbesluit zijn er in de regeling grenswaarden opgegeven voor het ventilatiedebiet. Door de CO2-concentratie te volgen zal er nooit teveel lucht naar de woning gaan, er zal echter altijd voldoende ventilatielucht beschikbaar zijn.