MARKTINNOVATIE

De vraag naar duurzame totaaloplossingen in de woningbouw is groot. Woningen in grote, binnenstedelijke ontwikkelingen worden ten gevolge van stijgende grondprijzen en schaarste aan beschikbare ruimte steeds kleiner. Daarnaast is er een toenemende behoefte aan ontzorging alsmede het exploiteren van systemen die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd.

De kwaliteit van de woningisolatie wordt tot slot steeds beter, waardoor achtergrondgeluiden meer en meer afnemen; de vraag naar het leveren van zeer stille systemen is een logisch gevolg. Als gevolg van deze vraagstukken heeft Barcol-Air het CERA-systeem ontwikkeld. CERA staat voor Central Energy Recovery Airflow en betreft een totaal ventilatieconcept dat is ontwikkeld voor toepassing in de gestapelde woningbouw.

Het CERA-systeem is eenvoudig in gestapelde woningbouwconcepten te implementeren, juist daar waar duurzaamheid een vereiste is. Een voorbeeld hiervan is de transformatie van kantoren naar woningen, omdat daarbij de reeds aanwezige infrastructuur van kanalen, schachten en techniekruimten hergebruikt kan worden. Het toepassen van duurzame primaire processen (warmtepomp, WKO-installatie of stadsverwarming) behoort eveneens tot de mogelijkheden.

CERA-2

    • Compacte, geluidsarme unit voorzien van toevoer- en retourkanaalaansluitingen.
  • Voorzien van inwendige isolatie die niet in aanraking komt met de luchtstroom. 

  • Luchtdichte constructie die voldoet aan luchtdichtheidsklasse C.

  • Plug & play levering; CERA-regeling bestaande uit BACnet regelaar, Flo-Cross precisie-meetorgaan en speciale CERA-software (afstandbeheer optioneel mogelijk).

  • Geleverd vrij van ventilator en filters - het verkrijgen van toegang tot de woning voor het plegen van onderhoud wordt hiermee tot een minimum beperkt.

  • Unit type CERA-2 meet het CO2-gehalte in zowel de woonkamer als de slaapkamer; een speciale 3-wegklep is uitgevoerd met een servomotor en stuurt de lucht naar de gevraagde ruimte.
CERA-2