Veelgestelde vragen

Hieronder treft u een overzicht aan van de meestgestelde vragen en bijbehorende antwoorden met betrekking tot het CERA-systeem. Staat de informatie die u zoekt er niet tussen? De technische adviseurs van Barcol-Air helpen u graag verder (bel 0299 - 689 300). 

Kan ik een CERA-unit op afstand uitlezen?

Het is standaard niet mogelijk om een CERA-unit op afstand uit kunnen lezen. Echter, dit kan wel georganiseerd worden met behulp van een optioneel in te stellen en te bewaken systeem op afstand. De technische adviseurs van Barcol-Air vertellen u graag meer over de mogelijkheden (telefoonnummer 0299-689300). 

Hoe moeten de CERA-units worden ingeregeld?

Lees hier meer over het inbedrijfstellen van de CERA-units.

Bij welke CO2 hoeveelheid (PPM) is de unit bepaald?

In de regeltechnische omschrijving die in de documentatie is opgenomen staat hierover de benodigde informatie opgenomen.

Hoe werkt de regeling?

Op basis van een CO2 meting in de woonkamer (en/of slaapkamer bij het 2 zone systeem CERA-2 ) zal de regeling ervoor zorgen, dat er meer lucht (binnen de grenzen van de instelling) naar de gevraagde ruimte gebracht zal worden. Tevens kunnen schakelingen in de keuken en/of badkamer zorgen voor een (tijdelijke) boost tijdens het koken of badkamergebruik. Bij het toepassen van de CERA-1 kan er in de schakeling een functie voor de nachtventilatie worden meegegeven.

Kan het CERA-systeem gekoppeld worden via een netwerkkabel en wat zijn dan de voordelen?

De regeling in de CERA-unit is voorzien van een zogenaamde BACnet protocol waarmee er op eenvoudige wijze een netwerkkoppeling gerealiseerd kan worden. Zowel de storingen kunnen centraal worden binnengehaald via het onderstation met een IP-adres, alsmede de sturingen kunnen centraal worden geregeld. Beheer op afstand is dan zeer goed mogelijk.